TAHİN
Özel seçilen Türk susam tohumlarının kabukları soyulduktan sonra kavrulur ve geleneksel değirmenlerde öğütülür. işlemeler sonucunda ortaya tadına doyulmaz doğal bir lezzet tahin elde edilir ve tahin hiçbir katkı maddesi içermeyen bir gıda maddesidir. Tahin çok farklı lezzetlerle karıştırılmaya uygun bir kıvam haline gelir.helvanın en önemli başrol oyuncusunun olması yanında, kırmızı etten tutunda salatalara kadar daha bir çok yemekte sos niyeti ile kullanılabilmektedir.
Türkiye’de en çok tüketilen geleneksel lezzetlerimizden olan tahini bir süper yiyecek(super food) olarak tanımlayabiliriz. tahinin faydalarını sıralamayla bitmez. Tahin %25gibi oranda yüksek bir oranda protein içerir. Çok besleyici bir gıda maddesi olarak bahsedebiliriz.Ayrıca tahin yaklaşık %55-%60 oranında doymamış yağ asidi içeriği ile zengin olan susam yağı içermektedir. Şunu da belirtmekte fayda var ki; tahin içeriğinde sesamol, sesamin, sesamolin ve tokoferoller bulunmaktadır ve bu maddeler önemli antioksidan bileşikleri olduğundan dolayı vücudu hastalıklara ve yaşlanma gibi olumsuz etkilere karşı korurlar. Ayrıca tahinin bilinen en önemli özelliklerinden biride vücuttan ağır metal ve toksin atılımına yardımcı olmasıdır.
SAKLAMA KOŞULLARI:
Ağzı kapalı biçimde(nemden,havadan ve ışıktan koruyarak)saklayınız. Herhangi bir katkı maddesi içermediği için yağ üst tarafta toplanma yapabilir, çalkalayınız.Güneş ışığı göstermeden oda sıcaklığında muhafaza edilebilir(20-24 derece). Alerjen uyarısı olarak yağlı tohumlar (susam) içerir.
Tüm ürünlerde hızlı kargo
1923'ten bu yana ilk günkü heyecanla
Tüm ürünlerde özenli paketleme
SSL sertifikası ile güvenli alışveriş